Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş dönemlere ait verilmemiş KDV, Geçici vergi ve Gelir vergisi beyannameleri elden...

Geçmiş dönemlere ait verilmemiş KDV, Geçici vergi ve Gelir vergisi beyannameleri elden vergi dairesine verilebilir mi?

1044
0

Basit usul mükellefi iken basit usulün şartlarını ihlal ettiği için gerçek usulde mükellefiyete vergi dairesi tarafından geçirilmiştir. Ancak 2014 den bu yana 31.01.2019 tarihine kadar geriye dönük olarak hiç beyanname vermediniz diye yazı bir yazı ile 15 gün içinde KDV,  geçici vergi yıllık gelir vergisi beyannameleri verilmesi gerekiyor. Bu beyannameleri elden posta yolu ile veya elektronik ortamda vermesi gerektiği hakkında 449 no.lu VUK genel tebliğine istinaden yazı gönderildi.
Vergi dairesi elden beyanname almıyoruz diyor siz vereceksiniz dediler ama sistemde de ceza kesiyor vergi dairesi kesilen cezaları biz 15 gün içinde verildiği için cezaları kaldıracağız diyor.
Buna göre ne yapmam gerekir? Elden bir vergi dairesine zorla verdik ama yapmam diyor diğer nakil vergi dairesi almadı, elden beyanname almama gibi bir durum var mı?

Kâğıt ortamında beyanname verilemez. Beyanname ve bildirimler E-beyan sisteminden verilir. Beyannameleri elektronik ortamda vermeniz gerekir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Elektronik ortamda onaylanan SGK raporunun iptalini yapabilir miyiz? İptal işleminin bir cezası olur mu?

 

 

Kimler elektronik ortamda beyanname göndermeye yetkilidir?

 

 

Veraset ve İntikal Beyannamesini hangi vergi dairesine vereceğim?

 

 

 

 

 

Önceki İçerikKişilerden aldığımız tarlalar için gider pusulası düzenlemek zorunda mıyız?
Sonraki İçerikGümrük idarelerinin bulunmadığı veya kapatıldığı yerlerde gümrük işlemleri nasıl gerçekleştirilmektedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz