Ana Sayfa SGK Geçmiş dönemlere ait faydalanılmayan SGK teşvikleri için başvuru yapabilir miyiz?

    Geçmiş dönemlere ait faydalanılmayan SGK teşvikleri için başvuru yapabilir miyiz?

    610
    0

    2020 yılında Eylül, ekim, kasım, aralık dönemlerinde 7252 sayılı teşvikten yararlanması gerekirken bu dönemlere ait SGK ödeyen mükellefler bu dönemlere ait ek iptal bildirgesi verip düzeltme yaparak fazla ödedikleri SGK’ları 2021 yılında nisan ve sonraki donem sgk primlerine mahsup edebilir mi?

    Geriye doğru teşviklerden yararlanma ek ve iptal işlemleri 01.05.2021 tarihi itibariyle son bulmuştur.

    A, B, C isimli 3 çalışanımız var. A kişisi 5510 sayılı kanundan yararlanıyor. B kişisini 17103 sayılı kanun teşvikinden, C kişisini de 6111 sayılı kanun 10 Md. de teşvikinden yararlandırmayı düşünüyoruz. B ve C kişinin teşvik kaydını sistemden yaptık ve C kişilerinin ortalama kişi sayısı sistemde 2’dir. 

    Her iki kişiyi de düşündüğümüz teşviklerden yararlandırabilir miyiz? Ortalama her iki kişi içinde 3 olmuş oluyor mu?

    06111 teşvikinde ortalama sigortalı sayısının tespitinde her bir ayda alınan sigortalılar için ayrı ayrı ortalama sayı hesaplanırken, 17103/27103 teşvikinde bu hesaplama her bir yılda işe alınan sigortalılar için yıl bazında ayrı ayrı yapılmaktadır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 yılında cirosu 5 milyon ve üstü olan firmalar e-fatura ve e-defter uygulamasına ne zaman dahil olmalıdır?
    Sonraki İçerikEsnaf ve Sanatkarlara Yeni Kredi İmkanı Sağlayan Karar Resmi Gazetede yayımlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz