Ana Sayfa Vergi Geçmiş dönemlere ait başvuru yapılması unutulan nakdi ücret desteği için başvuru yapabilir...

    Geçmiş dönemlere ait başvuru yapılması unutulan nakdi ücret desteği için başvuru yapabilir miyiz?

    Sgk prim desteklerinden geriye dönük 6 ay yararlanılabilir.

    477
    0

    8/3/2020’de işi girmiş kadın personel var. Mart 23 gün/ nisanda 7 gün sonrasında bugüne kadar pandemi ücretsiz izne çıkmıştı. 28/ocak/2021’de doğum öncesi istirahat raporu getirdi. 

    Son bir yılda 90 gün primi yok doğum istirahat parası alabilir mi?

    Kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulaması döneminde her ne kadar prim ödenmese de sigortalılık devam eder. Dolayısıyla kısa çalışma kapsamında yer alan veya ücretsiz izne çıkarılan hamile kadınlar 32. haftanın sonundan itibaren doğum iznine çıktıklarında geçici iş göremezlik ödeneği, diğer adıyla rapor parası almaya başlarlar. 

    İstirahat ve nüd beraber ise; 29 Pandemi Ücretsiz İzin ve diğer: ile eksik gün bildirilir.

    Bu eksik gün kodu, ay içinde pandemi ücret izin yanında aynı zamanda başka nedenlerle de eksik çalışma durumu olması halinde kullanılır. Eksik gün nedeninin niteliğine göre her zaman düzenlenebilir nitelikte olan veya olmayan belgelerle ispat edilir.

    Nisan ve mayıs döneminde nakdi ücret desteği ödemeleri için covid 19 ücretsiz izin giriş sisteminden girememiştik. Bundan dolayı nisan ve mayıs aylarına ait nakdi ücret desteği ödemesi de yapılmadı. Bu ödemeleri nasıl alabiliriz?

    Destek kapsamında olmasına rağmen, bu destekten yararlanmayan işverenlerce sonradan geriye yönelik yararlanmak üzere talepte bulunulması halinde, 2018-17 sayılı Genelgede açıklanan usul ve esaslar doğrultusunda, geriye yönelik prim desteğinden yararlanılmak istenen ayı/dönemi takip eden altı ay içinde başvuruda bulunulması kaydıyla, bu talepler işleme alınacaktır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜrünlerin Piyasaya Arzında Yeni Bir Döneme Girildi
    Sonraki İçerikCiro Kaybı Desteği ödemelerine başlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz