Ana Sayfa Vergi Geçmiş döneme ait muhtasar beyannamesinde yanlış bildirimler için düzeltme beyannamesi vermeli miyiz?

    Geçmiş döneme ait muhtasar beyannamesinde yanlış bildirimler için düzeltme beyannamesi vermeli miyiz?

    583
    0

    Şirketimizce 2019-9 ay muhtasar beyannamesi verilmiştir. Muhtasar beyannamede ödeme türü 22 iken sehven 21 olarak beyan edilmiştir. Ücretli çalışanlarımız da vardır. Bununla ilgili düzeltme beyannamesini verilmeli midir?

    Vergiye Tabi İşlemler Kulakçığı, Matrah ve Vergi Bildirimi Tablosu ile Mahsup Edilen Vergiler bölümlerinden oluşmaktadır.

    Bu bölümde yapılan kesintiler ödeme tür koduna göre toplu olarak beyan edilir.

    Düzeltme beyannamesi verilmelidir.

    Çalışanlarımızdan biri 10/2020’de covıd-19 yakalandı.

    Ekim ayın içinde 18 gün çalışması var, 13 günde doktor raporu ile istirahatı var.

    Bu çalışanımıza ekim ayı için, 18 güne ait hak ettiği ücret, net 2.340.-tl + agi 286,94 tl olmak üzere genel toplamda işçiye ödenen 2.626,94 TL’dir.

    Şirketimiz hastalığında destek olmak için, ekim ayı içinde 600 TL ek ödeme yapmıştır.

    İşçinin maaşı ve ilave 600 TL’si banka hesaplarına yatırılmıştır. 4’a calışanımızın bordrosunu düzenlerken, ek ödemeyi hangi başlık altında göstermeliyiz.

    Bu ek ödeme gelir vergisi ve damga vergisine tabi midir?

    Ödediğiniz ek ödeme de maaşın bir unsurudur.

    Brüt maaşa eklenir.

    Eklenen tutar için elbette GV, DV ve SGK kesintileri yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTarım ürünleri üretici fiyat endeksi 2020 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,89 arttı
    Sonraki İçerikTürk Eximbank ihracatçılara yönelik uluslararası piyasadan 561 milyon dolar tutarında ve 1 yıl vadeli yeni bir sendikasyon kredisi sağladı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz