Ana Sayfa Vergi Geçmiş dönemde taksitlendirdiğimiz borçlarımızı 7256 sayılı kanun kapsamında yeniden taksitlendirebilir miyiz?

    Geçmiş dönemde taksitlendirdiğimiz borçlarımızı 7256 sayılı kanun kapsamında yeniden taksitlendirebilir miyiz?

    Matrah Artırımı

    775
    0
    7256 Sayılı kanun kapsamında yapılandırma yaparken 7143 sayılı kanun kapsamında devam eden taksitleri yapılandırmaya dahil ettiğimizde sadece kalan taksitler üzerinden mi hesap yapılacak yoksa yapılandırma bozulup yeniden hesaplanıp ödenen taksitler düşüldükten sonra kalan tutarlar mı bölünecektir?

    11/05/2018 tarihli ve 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna göre yapılandırılan ve bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla anılan Kanun kapsamında ödemeleri devam eden alacaklar açısından, borçlular talep etmeleri halinde bu Kanun hükümlerinden yararlanabilir.

    Bu takdirde, 7143 sayılı Kanun kapsamında ödenen taksitler için yapılandırma hükümleri geçerli sayılır, bu şekilde ödenmiş taksit tutarlarına tecil tarihi ile ödeme tarihi arasında geçen süre için anılan Kanuna göre tercih edilen taksit süresine uygun katsayı uygulanır, kalan taksit tutarlarına konu alacaklar vadesinde ödenmemiş alacak kabul edilerek bu Kanunun ilgili hükümlerine göre işlem görür.


    7256 sayili bazi alacaklarin yeniden yapılandırılması kanununun 7143’ten devam eden matrah artırımı tek taksit borcumuzu ve bozulan hakkımızdan tekrar faydalanabilmeniz sağlarmi?

    7143 SK ile bozulan matrah artırımı için ilgili kanunda bir düzenleme yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik31/8/2020 tarihinden önce tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergisi vergi taksitlendirmesi kapsamına girer mi?
    Sonraki İçerik2020 yılında cirosu 5 Milyon olan bir firma ne zaman e-defter kullanmaya başlayacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz