Ana Sayfa Muhasebe Geçmiş dönem gelir vergisi beyannamesinde düzeltme yaparsam cezai bir işlem olur mu?

Geçmiş dönem gelir vergisi beyannamesinde düzeltme yaparsam cezai bir işlem olur mu?

1094
0

Mükellefim 2014 yılına ait GMSİ beyannamesini zamanında vermiş olup, şimdi ise eksik beyan edilen tutar kadar düzeltme beyanı vermek istiyor. Şöyle ki; 2014 yılında GMSİ beyannamesinde 18.840,00 TL beyan edilmiş, ancak mükellefin işyeri ve eurobond gelirini de eklendiğinde toplam 40.840,00.Tl gelir vardır.

Şu anda bildirse en gibi ceza alır?

Şayet bildirmese de ileride ne gibi ceza alır?

Vergi Dairesi farkına vardığında da ne gibi cezai işlem görür?

 

Pişmanlık ile beyanname verilmesi halinde 2014 Marttan ayından itibaren pişmanlık zammı hesaplanır. İdarenin tespiti halinde vergi kadar vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi hesaplanır.

 

 

 



Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Geçmiş yılda işlemeyi unuttuğumuz kur farkını düzeltme beyannamesi vererek gider yazabilir miyiz?

 

 

 

Geçmiş Dönemlere Yönelik Yapılan (Gecikmiş) Ödemeler İndirim Konusu Yapılabilir mi?

 

 

 

İlgili Dönemde Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Gösterilmeyen Geçmiş Yıl Zararları İzleyen Dönemlerde İndirim Konusu Yapılabilir mi?

 

 

Önceki İçerikBeyannamedeki ekler kutucuğunu doldurmazsak cezai bir durum olur mu?
Sonraki İçerikGelir vergisi beyannamesinde işyeri bilgileri kısmında brüt kira bedelini mi net kira bedelini mi yazacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz