Ana Sayfa Vergi Geçmiş döneme ait beyannamelerde yaptığımız düzeltmelere istinaden çıkan vergiler 7256 sayılı kanun...

    Geçmiş döneme ait beyannamelerde yaptığımız düzeltmelere istinaden çıkan vergiler 7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırılır mı?

    460
    0
    Bir mükellefimize 2019 yılı için gelir vergisi beyannamesi gönderirken, mükellef 2019 yılları için hesaplanmış olan geçici vergileri ödememesine rağmen ödenmiş olarak beyanname göndermişiz. Şu an vergi dairesi gelir vergisi beyannamesine düzeltme vermemiz gerektiğini söylemektedir. Düzeltme verdiğimiz durumda da ilgili borcun yapılandırmaya dahil edilemeyeceğini söylüyor. Düzeltme beyannamesine istinaden çıkan vergiyi 7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırabilir miyiz?

    Vergi dairesinin düşüncesi doğrudur. Düzeltme Beyannamesi verilecektir. Düzeltme beyannamesi sonucu çıkan vergi yapılandırma kapsamı dışındadır.


    2020 yılı Şubat, Mart ve Nisan dönemlerine ait SGK primleri ödenmedi. Gider olarak da kaydetmedik. Ancak yapılandırma yaptık. Bu döneme ait SGK primlerini 2020 yılında gider olarak yazabilir miyiz?

    Ödeme yapılması halinde gider olarak kayıtlara alınır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek ve ticari faaliyeti olan bir kişinin defter değiştirme hadleri nasıl hesaplanır?
    Sonraki İçerikSerbest Muhasebecilik (SM), Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) Ve Yeminli Mali Müşavirlik (YMM) Asgari Ücret Tarifesi 2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz