Ana Sayfa Çalışma Hayatı Geçmiş aylarda kısa çalışma ödeneği alan bir firma Ocak ve Şubat ayları...

    Geçmiş aylarda kısa çalışma ödeneği alan bir firma Ocak ve Şubat ayları için Kısa çalışma ödeneğine nasıl başvuru yapmalıdır?

    466
    0
    01/04/2020 tarihinde kçö başvuru yapmış ve 31/12/2020 tarihine kadar kçö den faydalanmış olanlar, Ocak ve Şubat 2021 KÇÖ ödeneği için oran exceli eskisi gibi e-posta olarak bağlı oldukları işkuramı göndermelidir?

    Daha önce Covid-19 kapsamında kısa çalışma ödeneğine başvuran işverenin aynı işçileri için yeni bir başvuru yapması gerekmemektedir. Sadece daha önce başvuru yapmadığı yeni işçiler için başvuru yapması yeterlidir. Oran excel epostası atılmalıdır.


    07.10.2020 tarihinde SGK girişi olan bir çalışan işverenin kısa çalışma dönemine girmesi nedeni ile ücretsiz izne ayrılmıştır. İşçi işe girmeden önce işsizlik maaşı hakkını aldığı için kçö yerine nakdi ücret desteği girişi yaptık. Ancak kaydet tuşuna bastığımızda 17.04.2020 tarihinden önce işe girişi olmadığı için bu destekten faydalanamazsınız hatası verdi. Sonuç olarak; bu işçi için kçö ve nakdi destek alınamıyor. İşçi ve işveren olarak nasıl bir yol izlenmelidir?

    İşçi fiilen de çalışmıyor ise 21 kod ücretsiz izin uygulamasına geçmeniz gerekecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ocak Ayı İçinde 3 Binin Üzerinde Sosyal Atama Yapacak
    Sonraki İçerikTESK ve Şekerbank’tan iş birliği: Esnafa 36 ay ve 50 bin liraya kadar kredi imkanı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz