Ana Sayfa Vergi Geçmiş aylara ait e-Arşiv fatura düzenlemenin cezası nedir?

    Geçmiş aylara ait e-Arşiv fatura düzenlemenin cezası nedir?

    Özel usulsüzlük cezası dışında ceza olmaz. Fatura bedelinin % 10 kadar ceza kesilir.

    519
    0
    Bir müşterimiz Aralık ayına e-arşiv fatura kesmek istiyor. Cezası ne kadardır acaba? 

    Özel usulsüzlük cezası dışında ceza olmaz. Fatura bedelinin % 10 kadar ceza kesilir.



    Firmamızın vergi incelemesi sonucu bazı alımları ile ilgili KDV’ler reddedilmiştir. Aynı rapora istinaden Ocak 2016- Temmuz 2016 arası her ay için vergi ziyaı cezası 3 kat vergi cezası düzenenirken, Ekim 2016 ile Mart 2017 arası dönemler için vergi ziyaı cezası 3 kat yerine 4,5 kat düzenlenmiştir. Yani Ocak 2016 ile Temmuz 2016 arası vergi ziyaı cezası tekerrür uygulanmamış 3 kat kesilmiş ancak Ekim 2016 ile Mart 2017 dönemlerindeki vergi ziyaı cezalarına tekerrür uygulanarak 4,5 kat vergi ziyaı düzenlenmiştir. Aynı müfettiş ve aynı rapor ile aynı zamanda kesilmiş olan cezalar için bir kısmına tekerrür uygulanması doğru mudur? 

    Suç da tekrar var ise Tekerrür işleminin yapılması doğrudur. Hatalı uygulandığı kanaatindeyseniz vergi Mahkemesine dava açmanız gerekir. Son kararı yargı verir

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikArazi toplulaştırılması ve tarla içi geliştirme işleri inşaat ve onarma kapsamına girer mi?
    Sonraki İçerikYurtdışındaki sigorta şirketine verilen danışmanlık hizmetinde KDV istisnası

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz