Ana Sayfa Vergi Gecikme zammı faturalarında KDV hesaplanır mı?

    Gecikme zammı faturalarında KDV hesaplanır mı?

    Gecikme zammı faturalarında KDV hesaplanıyor mu?

    1174
    0

    Emlak komisyonculuğu işi ile iştigal eden gerçek kişi bir mükellef vergi mükellefi olmayan bir şahısın arazisini gayrimenkul işi ile iştigal eden bir şirkete satması konusunda aracılık ediyor ve bu işlemle ilgili komisyon faturasını da düzenliyor. Satışına aracılık edilen arazi üzerinde bulunan sap saman ve bazı mahsullere zarar verildiğinden dolayı emlak komisyoncusu zararı tazmin edip satış yapan arazi sahibine ödemeyi yapıyor. Araziyi alan limited şirkete bu zararın yansıtılması için emlak komisyoncusunun düzenleyeceği fatura da KDV olacak mıdır?

    KDV hesaplanır oranı %18’dir.

    Gecikme faizi faturası keserken daha önceki fatura tutarı KDV dahil 50 TL ise faiz faturası 50 TL +KDV şeklinde mi kesilmelidir?

    Hesaplanan GECİKME FAİZİ + KDV olarak fatura düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHaziran 2020’de bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %8,7 arttı
    Sonraki İçerikGeçici vergi nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz