Ana Sayfa Vergi Geçici vergi dönemlerinde dövizli hesaplara kur değerlemesi yapılır mı?

Geçici vergi dönemlerinde dövizli hesaplara kur değerlemesi yapılır mı?

594
0

Şirketimizde bir gemi alımı yapıldı. Fatura USD olarak kesilmiş o günkü kurdan giriş kaydını yaptık ödemeler de TL olarak bankadan ödenmektedir. 31 Mart tarihinde kur değerlemesi yapılması gerekir mi?

 Borçlanma yabancı para biriminden ise Kur değerlemesi yapılması gerekir.

Ödemenin TL olarak ödenmesi değerlemeye engel değildir.

2019/4.dönem geçici vergi beyannamelerini verirken fatura bilgilerinde ökc bilgisini bazı beyannamelerde unutulmuştur. Benim sorum bu beyannameler için düzeltme vermek gerekir mi?

Düzeltme yapmaz iseniz idarenin tespiti halinde VUK 352. maddeye göre usulsüzlük cezası kesilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoronavirüs ile Mücadele Kapsamında Kredi Garanti Fonu Destekleri Neler?
Sonraki İçerikKoronavirüs ile mücadele kapsamında demiryollarında “insansız” yük taşımacılığı dönemi başladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz