Ana Sayfa Vergi Geçici vergi dönemleri sonunda müşterilerimize ve tedarikçilerimize düzenleyeceğimiz kur farkı faturalarında nelere...

Geçici vergi dönemleri sonunda müşterilerimize ve tedarikçilerimize düzenleyeceğimiz kur farkı faturalarında nelere dikkat etmeliyiz?

Geçici vergi dönemleri sonunda müşterilerimize ve tedarikçilerimize düzenleyeceğimiz kur farkı faturalarında nelere dikkat etmeliyiz?

809
0

Kur farklarının Kdv’ye tabi olduğu son yapılan düzenleme ile resmiyet kazandı. Fakat uygulama da bazı sorunlar ile karşılaşmaktayız.

1. Geçici vergi dönemlerinden ilgili bakiyeler için kur değerlemesi yapıp gelir/gider olarak kayıtlara alıyoruz.

2. Karşı taraf ödeme yaptığında fatura tarihi ile ödeme tarihi arasında ki tam rakam için kur farkı kesiyor veya talep ediyor burada ki sorun ise bizim geçici vergi dönemlerinden yapmış olduğumuz kur değerlemesi mutabakatsızlığa neden oluyor burada ki uygulama nasıl olmalıdır?

Geçici vergi dönem sonlarında dövizli Kasa ve Banka döviz mevduatlar için Kur değerlemesi yapılır.

KDV ve faturalama söz konusu olmaz.

Mal ve hizmet alım ve satımlarından kaynaklanan kur farkları için fatura düzenlenir ve kdv hesaplanır.

Geçici vergi dönem sonlarında faturalama işlerinin yapılması gerekir. Faturalama yapılması halinde mutabakatsızlık olmaz.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi mükellefiyeti olmayan kişilere düzenlenen serbest meslek makbuzlarında gelir vergisi kesintisi olacak mıdır?
Sonraki İçerikKosgeb tarafından işletmelere sağlanan yeni girişimcilik programından yararlanma koşulları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz