Ana Sayfa Vergi Geçici vergi beyannamesinde vadeli hesaplardan kesilen gelir vergisi nasıl beyan edilmelidir?

    Geçici vergi beyannamesinde vadeli hesaplardan kesilen gelir vergisi nasıl beyan edilmelidir?

    Geçen yılın harcaması izleyen yılda gider yazılır mı?

    535
    0
    Mükellefimin 2019 yılında bankadan çek kırdırma ve kredi almada komisyon ve faiz gideri oluşmuş. Yalnız bu işlemlerin gider kalemleri 80.000 TL’ye tekabül etmektedir. 2019 yılında bu işlemler işlenmeyip bu gider kaleminden faydanılmamıştır. 2020 yılında bu ödenen komisyon ve faiz giderlerini kaydedebilir miyiz?

    TDHP ve Vergi uygulamalarında Dönemsellik ilkesi vardır. 2019 yılında kayda alınmayan gider 2020 yılında giderleşmez. Geçici vergi beyanından düşülmez.

    Firmamızın vadeli hesabına faiz işletildi ve üzerinden vergi kesintisi yapıldı. Ödenen vergiyi geçici vergi beyannamesinde vergi bildirimi bölümünde hangi sütunda göstermem gerekiyor?

    Mevduattan kesilen GV si Muhasebe kayıtlarında 193 hesapta takip edilir.

    Geçici vergi beyannamesinde ise “mahsup edilecek tevkifatı tutarı” satırında beyan edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılının ilk çeyreğinde tarım sektörü %2,6 ve ikinci çeyreğinde %4 ile ilk altı ayda ortalama %3,5 büyüdü
    Sonraki İçerikRusya’da 2020 yılının Ocak-Ekim döneminde cari işlemler fazlası 2019 yılının aynı dönemine göre yaklaşık %51 oranında bir düşüşle 29,9 milyar dolar oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz