Ana Sayfa Muhasebe Geçici vergi beyannamesinde son fatura bilgisi ihracat işlemlerinde nasıl uygulanır?

    Geçici vergi beyannamesinde son fatura bilgisi ihracat işlemlerinde nasıl uygulanır?

    1244
    0

    1-Geçici vergi beyannamesinde son fatura bilgisi yazılırken, ihracat faturası, beyanname kapanış tarihine göre kayda alındığı zaman en son oluyorsa, bunu mu yoksa fiziki olarak tarihi en son olan mı geçiciye yazarız?

    2-Geçici vergi beyannamesi için son düzenlenen kâğıt fatura bilgisi yazılırken, alıcıya ait VKN yoksa, 111.. yazılabilir mi?

    1-Fiziki olarak en son düzenlenen fatura yazılır.

    2-Faturada VKN yazılı olması gerekir. VKN olmayan faturalar için ne yapılacağı konusunda tebliğlerde bir bilgi yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEv işlerinde 10 günden fazla çalışanı bulunan mükellefler MUHSGK bildirimlerini nasıl yapar?
    Sonraki İçerikSGK Primi vadesinde ödenmezse teşvik iptal olur mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz