Ana Sayfa Muhasebe Geçici vergi beyannamesi hazırlarken gider hesaplarını yansıtmalıyız?

Geçici vergi beyannamesi hazırlarken gider hesaplarını yansıtmalıyız?

4600
0
Geçici vergi beyannamesi hazırlarken gider hesaplarını yansıtmalıyız?


Geçici vergi döneminde gider hesapları yansıtma hesapları ile gelir tablosu hesaplarına yansıtılır; ancak gider hesapları ile yansıtma hesaplarının karşılıklı kapanışı sadece dönem sonlarında olur diye bilmekteyim.
Geçici vergide 7’li hesaplar tamamen kapanır mı? Yoksa sadece yansıtma hesabı çalıştırılarak gelir tablosuna yansıtılıp dönem sonlarında mı kapatılır?

 

1998 yılından beri Geçici vergi beyannameleri GEÇİCİ MİZAN üzerinden yapılır.
(217 Seri No.lu GVK Gn.Tb) dileyen mükellefler yansıtma hesapları kullanarak da gelir tablosu hazırlayabilir. Yansıtma hesapları Takvim yılı (hesap dönemi ) sonunda mutlaka yansıtma hesapları kullanılarak Mali tablolar hazırlanır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2019/1. Geçici Vergi Dönemi İçin Uygulanacak Yabancı Para Değerleri

Şahıs bilançolarda geçici vergi ödemeleri hangi hesapta takip edilir?

Defter beyan sisteminde gelir geçici vergi beyannamesi nasıl gönderilir?

 

Önceki İçerikİkinci el motosiklet satışında KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikKDV ve Kurumlar vergisi matrah artışı ödemelerini hangi hesapta takip etmeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz