Ana Sayfa SGK Geçici koruma kapsamında başvuru yaptığım personelin ikamet izni başka bir ilde ise...

Geçici koruma kapsamında başvuru yaptığım personelin ikamet izni başka bir ilde ise ne yapmalıyım? Başvurum onaylanırsa daha sonra bir yaptırımı olur mu?

Geçici koruma kapsamında başvuru yaptığım personelin ikamet izni başka bir ilde ise ne yapmalıyım? Başvurum onaylanırsa daha sonra bir yaptırımı olur mu?

869
0

Geçici Koruma Kapsamı dahilde Suriye uyruklu kişinin çalışma izni başvurularını tamamladıktan sonra onaya gönderdim. İşyerinin İstanbul, kişinin ise ikametinin Manisa olması sebebiyle eksiklik yazısı geldi. Yazıda 30 gün içerisinde Manisa göç idaresine ilgili evraklarla gidip ikametini İstanbul’a aldırması gerekliliği yazılmaktaydı. Manisa-Göç İdaresine gidildikten sonra oradan yol izni belgesi verilerek İstanbul Göç idaresine başvuruldu. Fakat başvurumuzu kotanın dolduğundan dolayı teslim almadılar. İşlemlerimiz yarım kaldı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra Çalışma bakanlığından ikinci yazı geldi. Bu yazıda başvurunun onayladığı ilgili tarihler arası çalışma izninin çıktığı ve harçların yatırılmasını gerektiği belirtildi.

Harçlar yatırıldıktan sonra kişiyi çalıştırabilecek miyim? Yoksa ikameti sorununu çözümlemeden harçları yatırmamalı mıyım?

İkamet izni olmadan çalışma iznini kullanmanız sıkıntılı. (Manisa için mi verilmiş) önce bu sorunu çözmeniz gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDoğum nedeniyle Kadın işçi kaç gün izin kullanabilir mi?
Sonraki İçerikPeşin fiyatlandırma anlaşmasına ilişkin süreç hangi aşamaları içerir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz