Ana Sayfa Mevzuat Geçici ihracat nedir?

Geçici ihracat nedir?

1644
0

Türkiye’den yurt dışına gönderilen ve yurt dışında belirli bir amaçla ve belirli bir süre kaldıktan sonra tekrar Türkiye’ye getirilen eşyaya uygulanan gümrük kuralları, ithal edilmek üzere yurt dışından Türkiye’ye getirilen eşyaya uygulanan gümrük kurallarından farklıdır.

Bu kapsamdaki eşya herhangi bir alım-satıma konu edilmez. Eşya yurt dışındaki bir alıcıya satılmak suretiyle değil, başka bir amaçla yurt dışı edilmektedir. Eşya yurt dışı edilirken, yurt dışında geçici süreyle kalacağı ve yurt dışına çıkış amacı yerine getirildiği zaman yeniden Türkiye’ye getirileceği bilinmektedir.

Bu kapsamdaki eşyaya uygulanan gümrük kuralları, eşyanın hangi amaçla yurt dışına çıkarıldığına ve yurt dışındayken herhangi bir işlem görüp görmediğine bağlı olarak değişmektedir.

Gittiği ülkede bir işlem veya işçiliğe tabi tutulduktan veya yurt dışında tamir edildikten sonra yeniden Türkiye’ye getirilen eşyanın tabi olduğu gümrük kuralları “Hariçte İşleme Rejimi” olarak adlandırılır.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKonut satış sözleşmeleri konusunda bilmem gerekenler neler?
Sonraki İçerikEczanelerle İlaç Temini için İmzalanan Protokolün Süresi Uzatıldı..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz