Ana Sayfa Duyurular Geçen yıl 30 bin dekar alanda yapılan yer fıstığı üretimi bu sene...

Geçen yıl 30 bin dekar alanda yapılan yer fıstığı üretimi bu sene %100 artış ile 60 bin dekara ulaştı

374
0

“Son 18 Yılda Şırnak’a Sadece Bitkisel Üretim İçin 518 Milyon TL Destek Verdik”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Şırnak-Silopi Yerfıstığı Hasat Şenliği’ne Ankara’dan telefonla bağlanarak katılımcılara hitap etti.

Bakan Pakdemirli yaptığı konuşmada toprağın emekle, emeğin bereketle buluştuğu günde katılımcıları Ankara’dan en kalbi duygularıyla selamlayarak “Hz Nuh’un Şehri Şırnak; Geçmişten bugüne, kadim şehirlerimizden en kıymetlisi oldu, Bundan sonra da çalışmaya, üretmeye ve kalkınmaya örnek bir şehir olacak” diye konuştu.

Şırnak Yaklaşık 20 Bin Ton Rekolteyle Ülkemizde Yerfıstığı Üreten İlk 3 İlden Biri Oldu

Küresel boyutta ortaya çıkan pandemi nedeniyle, birçok ülkede üretimlerin durup, rafların boşalmasına rağmen, Şırnaklı çiftçilerimizin durmadığını, usanmadığını ve çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Pakdemirli şöyle devam etti:

“Geçen yıl 30 bin dekar alanda yapılan yer fıstığı üretiminin, Bu sene %100 artış ile 60 bin dekara ulaştığını, böylece Şırnak’ın yaklaşık 20 bin ton rekolteyle ülkemizde yerfıstığı üreten ilk 3 ilden biri olduğunu görüyoruz. Artık Şırnaklılar, üretim artışı ile sağlanan bu başarıların gururunu duymalıdır”

Son 18 Yılda Şırnak’a Sadece Bitkisel Üretim İçin 518 Milyon TL Destek Verdik

Her zaman üreticinin, çiftçinin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerinin altını çizen Bakan Pakdemirli “Sizler ürettiğiniz sürece, bizler tüm birimlerimizle yanınızdayız. Son 18 yılda Şırnak’a sadece bitkisel üretim için 518 Milyon TL destek verdik. Bu desteklerin ve çiftçilerimizin katkılarıyla bitkisel üretim değerinde 4 kat artış sağladık. Kadim kültürümüzün en güzel şehirlerinden biri olan Şırnak-Silopi’de gerçekleştirilen bu hasat şenliğinin hayırlara vesile olmasını, çiftçilerimize bolluk ve bereket getirmesini diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 yılının ikinci çeyreğinde mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH %11 oranında daraldı
Sonraki İçerikEylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri 5 Ekim’de yapılacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz