Ana Sayfa Haberler Gece Işıklarıyla İl Bazında GSYH Tahmini 1992-2018

Gece Işıklarıyla İl Bazında GSYH Tahmini 1992-2018

904
0

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), gece ışıkları verilerini inceleyerek il bazında gayrı safi yurt içi hasıla tahmininde bulundu.

Söz konusu veriler ile il bazında reel GSYH’nin yanında Türk lirası ve Amerikan doları cinsinden cari fiyatlarla il bazında GSYH sonuçları, Amerikan doları cinsinden il düzeyinde kişi başı GSYH değerleri ve illerin gelir düzeyleri ile il düzeyinde büyüme hızları hesaplandı.

Araştırmaya göre ekonomi bazında Türkiye’nin en büyük 10 ili 2018 yılı için sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Adana, Gaziantep, Mersin oldu.

Kişi başına düşen gelirin en düşük olduğu il Ağrı oldu.
Ağrı ilinde kişi başı gelirin, İstanbul’un beşte biri kadar hesaplandı.

2018 yılı sonu itibariyle orta gelir tuzağını aşan iller sadece İstanbul, Ankara ve Kocaeli oldu.

2018 yılında en hızlı büyüyen iller Muş (yüzde 6), Ağrı (yüzde 5,5) ve Iğdır (yüzde 5,2) olarak gerçekleşti.

Söz konusu araştırma için tıklayınız…

 

 

 


Kaynak: TEPAV
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVefat eden gerçek kişinin yıllık gelir vergisi beyannamesi en geç ne zaman verilir?
Sonraki İçerikGerçek kişi mükellefler gelir vergisi hesaplamasında ticari faaliyetleri sebebiyle çıkan zararı kira gelirlerinden mahsup edebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz