Ana Sayfa Muhasebe Gayrimenkulümüze yaptırmış olduğumuz alış bedeli 4.200 TL + KDV olan perdeler amortismana...

Gayrimenkulümüze yaptırmış olduğumuz alış bedeli 4.200 TL + KDV olan perdeler amortismana tabi midir?

2933
0
Gayrimenkulümüze yaptırmış olduğumuz alış bedeli 4.200 TL + KDV olan perdeler amortismana tabi midir?

Gıda depolama ve nakliye işi yapıyoruz. Donuk odalarımız var. Bu odalara giriş çıkış sırasında hava akışını azaltmak için kapı çıkışlarına pvc perde yaptırdık. Bir adedi 4.200 TL + KDV tutarındadır. Bu PVC’ler amortismana tabi midir?

Amortismana tabi tutulacaktır.
İşletmede bir yıldan daha fazla kullanılan ve yıpranmaya, aşınmaya veya kıymetten düşmeye maruz bulunan gayri menkullerle gayri menkul gibi değerlenen iktisadi kıymetlerin, alet, edevat, mefruşat, demirbaş, makine, tesis ve sinema filmlerinin iktisadi kıymetleri değerlemeye ilişkin esaslara göre tespit edilen değerinin VUK hükümlerine göre yok edilmesi amortisman konusunu oluşturur.

Amortisman Sınırı değeri (2019 Yılı için 1.200.-TL) aşmayan peştamallıklar ile işletmede kullanılan ve değeri 1.200.-TL aşmayan alet, edevat, mefruşat ve demirbaşlar, makine tesisler amortismana tabi tutulmayarak doğrudan doğruya gider yazılabilir. İktisadi ve teknik bakımdan bütünlük arz edenlerde bu had topluca dikkate alınır. (VUK Mad. 313)

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yazılımlar kullanılacağı yıla göre direkt gidere veya amortismana tabi olarak mı giderleştirilmelidir?

Amortisman sınırının üzerinde işletmeye alınan elektrik malzemeleri amortismana tabi midir?

Geçmiş yıllarda ayrılmayan amortisman tutarlarını gider yazabilir miyim?

 

Önceki İçerikİmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı – Haziran 2019
Sonraki İçerikİktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi – Haziran 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz