Ana Sayfa Muhasebe Gayrimenkul satış kazancının tespitine esas alış bedelinin endekslemesi hangi tarih ve tutara...

Gayrimenkul satış kazancının tespitine esas alış bedelinin endekslemesi hangi tarih ve tutara göre yapılır?

891
0

2014 yılında satış sözleşmesi ile satın alınmış 225.000 TL ödemesi yapılmış bir mesken inşaat firmasının oyalaması sonucu tapusu 2019 yılında alınabilmiştir. Tapuda 225.000,00 TL bedel var.
Ancak harçlar belediye rayici (2019) üzerinden gözüküyor.
Bu meskeni satarken de yabancı uyruklu bir kişi alacak ve yeni çıkan kanun banka ekspertizi sonucu çıkan rakamdan satış yapılmasını emrediyor. Belediyenin aksine bankanın belirlediği rayiç ise 320.000 TL.
Bu durumda değer artış kazancım 2014 alış endekslemesi üzerinden mi yoksa tapu alınış tarihimi geçerli olacaktır?

 

Endeksleme de alış tarihi tapu tescil tarihidir. Satış da kullanılacak bedel ise emlak vergisi değerinden az olamaz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Değer Artışı Kazancında her durumda endeksleme yapılır mı?

 

 

 

Değer Artışı Kazancında endeksleme nasıl yapılır?

 

 

 

Miras yoluyla kalan gayrimenkul için değer artışı hesaplaması yapılır mı?

 

 

Önceki İçerikKefili Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olan bir küçük işletmenin, esnaf ve sanatkâra sağlayacağı faydalar nelerdir?
Sonraki İçerikKefili Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olan bir küçük işletmenin, esnaf ve sanatkârın kullanacağı kredi için eşin rızası istenir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz