Ana Sayfa Vergi Gayri faal olan maden işletmecisi bir firma e-İrsaliye uygulamasına dahil olmalı mıdır?

Gayri faal olan maden işletmecisi bir firma e-İrsaliye uygulamasına dahil olmalı mıdır?

Gayri faal olan maden işletmecisi bir firma e-İrsaliye uygulamasına dahil olmalı mıdır?

575
0

Maden ocağı (ruhsatlı) ve faal mermer fabrikası olan firmamız 3 yıldır maden ocağını kullanmıyor. Maden dairesine de 3 yıldır faaliyetsiz olduğunu bildirdi. Ayrıca iki yıl önce kapasite raporunu, 01/01/2020 tarihinde de Sanayi Sicil Belgesini, maden ocağının elektriğini iptal etti. Bu durumda e-irsaliyeye geçmek zorunda mı?

İşletmenin kaydı ticaret sicilinden silinmediği sürece mükellefiyeti devam eder ve ilgili ticari belge başvurularının yapılması gerekmektedir.

E-fatura, e-arşiv ve e-irsaliye uygulamaları için özel entegratör ile çalışmaktayız ve tüm belgelerimiz 10 yıl boyunca entegratör firma tarafından arşivlenecektir. Bununla beraber fatura ve irsaliyelerimizi kullandığımız paket programda kopya olarak görebiliyoruz. Bu durumda faturalarımızı kâğıt olarak dosyalamamız gerek var mıdır?

Saklama yükümlülükleri kapsamında bir ticari belgeyi ne şekilde üretiyorsanız o hükümlere göre saklamalısınız. Elektronik olarak üretilen bir belgeyi elektronik olarak saklamanız gereklidir.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAdalet Bakanlığı 186 adet yeni noterlik kurdu
Sonraki İçerikYabancı Para yükümlülükleri için zorunlu karşılık oranlarında değişiklik yapıldı. 18.7.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz