Ana Sayfa Muhasebe Galericiden özel matraha tabi olarak işletmeye satın alınan araç satılırken faturası nasıl...

Galericiden özel matraha tabi olarak işletmeye satın alınan araç satılırken faturası nasıl düzenlenecektir?

717
0
Galericiden özel matraha tabi olarak işletmeye satın alınan araç satılırken faturası nasıl düzenlenecektir?

Mükellefimiz galericiden ikinci el ticari araç satın almış. Galericinin kestiği fatura özel matraha tabi olarak alış satış arasındaki tutarın % 18’i olarak kesilmiş. Mükellef bu aracı satarken faturayı nasıl kesmelidir? Faturası alınmayan, sabit kıymet kaydı noter alış sözleşmesi ile yapılan ikinci el ticari araç satışı yapılırken fatura nasıl kesilmelidir?

 

Satış bedelinin tamamı üzerinden fatura düzenlenecek,% 18 KDV hesaplanacaktır.
Gider pusulası ile alınan demirbaş ve araçlar için Satış bedelinin tamamı üzerinden fatura düzenlenecek, % 18 KDV hesaplanacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

 

Önceki İçerikİthalat Rejimi Kararına Ek Karar (Karar Sayısı: 1334)
Sonraki İçerikGelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklikler Yapıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz