Ana Sayfa Dünya G20 uluslararası mal ticareti 2019’un dördüncü çeyreğinde daralmaya devam etti

G20 uluslararası mal ticareti 2019’un dördüncü çeyreğinde daralmaya devam etti

556
0

G20 uluslararası mal ticareti 2019’un dördüncü çeyreğinde daralmaya devam etti

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) yayınladığı verilere göre, G20’deki uluslararası mal ticareti (mevsimsellikten arındırılmış cari ABD dolarında) 2019’un dördüncü çeyreğinde düşüş eğilimini sürdürdü. 2019 yılının üçüncü çeyreğine kıyasla ihracat %0,1 oranında daraldı ve ithalat %1,3 oranında arttı ve şu an en düşük seviyesinde. Covid-19 salgını ile ilgili Asya (özellikle) tedarik zincirlerinde önemli bozulma olduğuna dair kanıtlar, bu düşüş eğiliminin 2020’nin ilk çeyreğinde de devam edeceğini gösteriyor.

Tüm Kuzey Amerika G20 ekonomileri, 2019’un dördüncü çeyreğinde uluslararası mal ticareti sözleşmesi imzaladı. En kötü etkilenenler, ihracatın %3,4 ve ithalatın %3,2 oranında düştüğü Meksika oldu. Kanada sırasıyla %1,6 ve %1,8 düşüş kaydetti ve ABD %0,6 ve %3,2 düşüş yaşadı.

Başlıca Avrupa G20 ekonomileri, Fransa (%1,1), İtalya (% 1,0) ve marjinal olarak Almanya’da (% 0,2) artışlarla biraz daha iyi bir performans gösterdi. Fransa ve İtalya’da (sırasıyla %0,8 ve %2,3) ithalat düştü, ancak yine marjinal olarak Almanya’da (% 0,2 oranında – Alman uluslararası ticareti son zamanlarda görülen en yüksek seviyelerin yaklaşık % 6 altında kalmasına rağmen) yükseldi.

Birleşik Krallık’ta, Sterlin’in dördüncü çeyrekte ABD doları karşısında güçlü bir değer kazanmasının etkisiyle, ihracat ve ithalat sırasıyla %2,4 ve %1,1 oranında arttı.

Asya’da, devam etmekte olan Japonya-Kore ticaret anlaşmazlığı uluslararası ticarete yüklenmeye devam etti, ihracat ve ithalat her iki ülkede de önemli ölçüde düştü: Japonya’da sırasıyla %3,4 ve %3,6 ve Kore’de % 2,6 ve %2,4 oldu. Son iki yılda Kore, ihracat sözleşmesini % 12,3 ve ithalatını %8,0 oranında gerçekleştirdi.

Çin’de hem ihracat hem de ithalat sırasıyla %0,4 ve %2,8 arttı. Hindistan’da ihracat %2,8 artarken, ithalat %4,4 azaldı. Endonezya’da ise ihracat değişmedi, ithalat %2,6 arttı.

Güney Amerika’da Arjantin’in ihracatı %6,2 arttı, ithalat ise % 9,9 oranında azaldı. Brezilya’da da ithalat %8,1 oranında (bir önceki çeyrekte görülen %11,0 büyümeyi kısmen azaltarak) önemli ölçüde daralmış ve ihracat da düşmüştür (% 1,5).


Kaynak: Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) / Link: https://www.oecd.org/trade/morenews/international-trade-statistics-trends-in-fourth-quarter-2019.htm
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayınlandı. 28.2.2020
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz