Ana Sayfa Vergi G.M.S.İ mükellefi elindeki altın ve döviz miktarını varlık barışı kapsamında bildirebilir mi?

    G.M.S.İ mükellefi elindeki altın ve döviz miktarını varlık barışı kapsamında bildirebilir mi?

    324
    0

    1 – G.M.S.İradından dolayı vergi mükellefi olan bir kişi, Elindeki altın ve döviz miktarını aftan yararlanmak için vergi dairesine bildirebilir mi?
    2 – Şirket aktifinde yer alan bir dairenin 2012 yılında alış tutarı 432.000.- TL’dir. 169.000.- TL. Amortisman ayrılmıştır. Bu dairenin fiyatını rayiç bedele göre aktifleştirmek istiyoruz.

    1-Varlık Barışından yararlanmak için Ticari kazanç ve serbest meslek kazancı mükellefiyeti olması gerekir.
    2-Aktife kayıt edilen Binalarda Yıllık % 2 amortisman ayrılır. 10 yıl için % 10 toplam 43.200 TL amortisman ayrılır Yaptığınız hesap yanlış . VUK Geçici 32. maddeye göre Bilanço da kayıtlı ATİK (Binalar dahil) Yeniden değerleme yapılabilir Yapılan değerleme sonucu oluşan değer artışı için % 2 Vergi ödenir. Uygulama için 537 sayılı VUK Genel Tebliğini inceleyiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 cirosu 1.400.000 TL olan firmanın Trendyol ve Yemek Sepetindeki satışları için e-Fatura mükellefi doğar mı?
    Sonraki İçerik1 Temmuz 2022 Tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Yeni Asgari Ücret NET 5.500 TL olarak açıklandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz