Ana Sayfa SGK Fuar için alınan destek hangi hesapta takip edilecek?

    Fuar için alınan destek hangi hesapta takip edilecek?

    1573
    0

    Katıldığımız Fuara Devlet Desteği Olarak Ödeme Aldık. 20.650,00 TL Olarak Bankaya yatan bu ödemeyi hangi hesaba işleyebiliriz?

    102-Bankalar 20.650,00
    102-Diğer Gelirler(Teşvikler) 20.650,00
    679 Hesap yazılması gerektiği söylenmektedir. Doğrusu nedir?

    602 hesap uygun olur.


    Sgk teşviklerinden yararlanılmayan dönemler için geriye yönelik teşviklerimizi aldık. Fazla ödemeler emanete alındı. Bunun muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    602 hesaba gelir kaydedilerek muhasebe kaydı oluşturabilirsiniz.


    İşletme hesabına tabi nakliye işi ile iştigal eden mükellefimiz mevcut. SGK teşvikli personel çalıştırmakta. SGK teşvik tutarlarını diğer hasılat olarak defterine kayıt etmekteyiz. 2022 yılı için bilanço usulüne geçişte baz alacağımız hasılat tutarı sadece kestiği faturaları mı kapsamaktadır? SGK teşviklerini de diğer gelir olarak kayıt ettiğimiz için iki tutarı toplayıp mı bilançoya geçiş haddini kontrol etmemiz gerekiyor.

    SGK dan alınan teşvikler defter tutma hadlerinin hesaplanmasından dikkate alınmaz.


    Sgk teşviklerden oluşan indirimleri 602 nolu hesap ta mı yoksa 679 nolu hesapta mı kullanmalıyım?

    Devletten alınan teşvikler 602 hesapta takip edilir. Hatanın giderilmesi 679 ile çözülmez 602’de 679’da aynı karakterli hesaptır.


    Firmamızda 17103 sayılı teşvikten yararlanan personeller mevcut. Teşvikten yararlanacak kişi sayısı hesaplanırken iş yerimizde ayda 1 gün çalışan iş güvenliği uzmanı da dahil edilir mi?

    4’a kapsamında bildirilen tüm işçiler ortalamaya dahildir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrtak olmayan kısıtlı yetkililer 4/1-b kapsamında mıdır?
    Sonraki İçerikŞirket müdürünün vekaletname verdiği kişi adına imza sirküsü çıkartılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz