Ana Sayfa Vergi Fotoğraf çekimi faaliyeti reklam kapsamında değerlendirilip KDV tevkifatı uygulanmalı mıdır?

    Fotoğraf çekimi faaliyeti reklam kapsamında değerlendirilip KDV tevkifatı uygulanmalı mıdır?

    KDV tevkifatı oto kurtarma işi

    2475
    0


    Fotoğraf çekimi faaliyeti ticari reklam kapsamında değerlendirilip tevkifat uygulanmalı mıdır? 

    Hayır. Aşağıdaki açıklama kapsamında değil. 

    TİCARİ REKLAM KDV mükellefleri ve belirlenmiş alıcılar tarafından, mal veya hizmetlerin tanıtım ve pazarlamasına yönelik her türlü ticari reklam hizmeti alımlarında (reklama ilişkin danışmanlık, reklamın planlanması, reklam içeriğinin hazırlanması ve tasarımı, reklamın yayımlanması gibi reklama yönelik hizmetler dahil) (3/10) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır. 

    Yüklenicileri tarafından tamamen veya kısmen alt yüklenicilere veya daha alt yüklenicilere devredilen ticari reklam hizmetlerinde, işi devreden her yüklenici tarafından, kendisine ifa edilen hizmete ait KDV üzerinden tevkifat yapılacaktır. Reklam hizmetinin, reklam ajansları üzerinden alınması, söz konusu ajansların bu kapsamda alacakları yayın, prodüksiyon gibi reklama yönelik hizmetlerin tevkifata tabi tutulmasına engel teşkil etmeyecektir.


    Oto kurtarma faaliyetinde bulunan mükellef nakliye kapsamında değerlendirilerek KDV tevkifatı yapılması gerekmekte midir?

    Oto kurtarma faaliyetinde bulunan mükellef nakliye (Taşıma) işi ile uğraşmaktadır. Tevkifata tabidir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi üretimi beklentileri aşarak 2021 Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre %11,4 arttı
    Sonraki İçerikŞubat ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre %1,8 azalış gösterdi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz