Ana Sayfa Muhasebe Firmanın bağımlı çalışan SMMM’si aynı firmada tasfiye memuru olarak görevlendirilebilir mi?

Firmanın bağımlı çalışan SMMM’si aynı firmada tasfiye memuru olarak görevlendirilebilir mi?

1183
0

…Yabancı bir şirkette finans müdürü olarak çalışmaktayım. Beyannameler SMMM belgem olduğu için tarafımdan gönderilmektedir. Şirket tasfiyeye girme olasılığı vardır. Şirket ortakları tasfiye memuru olmamı istemektedir. Firmanın SMMM’si tasfiye memuru olarak görevlendirilebilir mi? Ayrıca tasfiye memuru ücret tarifesinin bildirilmesini rica ederim.

Şirket TTK 536.maddeye uygun bir kişiyi tasfiye memuru seçmesi, halinde bu kişi bu görevi yapabilir, sizde bu kapsamda seçilebilir ve görev yapabilirsiniz. Tasfiye memurları için Ticaret Bakanlığımızca yayımlanmış bir ücret tarifesi bulunmamaktadır. Bu ücret genel kurul marifetince serbestçe belirlenebilir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SMMM’ler başka bir şirketin Tasfiye Memuru olabilir mi?

 

Tasfiye’ye giren müşterimden sözleşmedeki ücretten daha düşük bir ücret alabilir miyim?

Tasfiye döneminde öz kaynak hesapları nasıl çalıştırılır?

 

 

Önceki İçerikYeni şirket kuruluşu ve şube açılışını eş zamanlı yapabilir miyiz?
Sonraki İçerikE defter ve e fatura’ ya geçme yükümlülüğü ne zaman başlar?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz