Ana Sayfa Vergi Firmamızın öğretmenlere bağışladığı bilgisayarları kurumlar beyannamesinde indirim konusu yapabilir miyiz? Muhasebe kaydı...

Firmamızın öğretmenlere bağışladığı bilgisayarları kurumlar beyannamesinde indirim konusu yapabilir miyiz? Muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

Firmamızın öğretmenlere bağışladığı bilgisayarları kurumlar beyannamesinde indirim konusu yapabilir miyiz? Muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

605
0

Çalıştığım şirket bağış amaçlı bazı bilgisayar ürünleri alıp bir öğretmene teslim etti. Bu bilgisayarların muhasebe kaydı doğrudan bağış ve yardım hesabında olabilir mi?

ALIŞ KAYDI

————————– / ——————————

157 (B)

191(B)

102/329(A)

————————– / ——————————

BAĞIŞ KAYDI

————————– / ——————————

689 KKEG (B)

157 (A)

————————– / ——————————

Yapılan bağış Geçici ve yıllık beyannamede vergi matrahına KKEG ilave edilir.

KVK 10/ (1)- ç maddesine göre yapılan bağışın tamamı BEYANNAME ÜZERİNDEN kurum kazancından indirilir. YAPILAN BAĞIŞ İÇİN KDV TAHSİL EDİLMEZ. KDVK Geçici Madde 23 Millî Eğitim Bakanlığına bilgisayar ve donanımlarının bedelsiz teslimleri ile bunlara ilişkin yazılım teslimi ve hizmetleri, bu mal ve hizmetlerin bağışı yapacak olanlara teslim ve ifası 31/12/2020 tarihine kadar Katma Değer Vergisinden müstesnadır.

Bu kapsamda yapılan teslim ve hizmet ifaları için yüklenilen vergiler, vergiye tâbi işlemler nedeniyle hesaplanan vergiden indirilir. İndirimle giderilemeyen vergiler iade edilmez. Maliye Bakanlığı, istisnaya ilişkin usûl ve esasları belirlemeye yetkilidir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYıllara sari inşaatlarda verilen avanslar için kesilen stopaj oranı kaçtır?
Sonraki İçerikYıl içerisinde firmamızda ayrılan ve daha sonra tekrar işe başlayan personelin gelir vergisi dilimi nasıl devam eder?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz