Ana Sayfa Muhasebe Firmamıza düzenlenen tevkifatlı faturaya istinaden 2 no.lu KDV beyannamesi verecek miyiz?

Firmamıza düzenlenen tevkifatlı faturaya istinaden 2 no.lu KDV beyannamesi verecek miyiz?

758
0

Firmamıza mayıs ayında tevkifatı fatura düzenlendi. Bu faturaya istinaden 2 no.lu KDV beyannamesi bildiriminde bulunacak mıyız?

Karşı tarafın düzenlediği fiyat farkı faturasında KDV tevkifatı yapılmış ise elbette (2) no.lu KDV beyannamesi verilecektir.

Portal üzerinden fatura kesme vergiler dahil 5.000.TL sınırı tevkifatlı faturalarda tevkifattan önce mi yoksa sonraki rakam mı geçerlidir?

5 bin üzeri faturalar için “Vergiler Dahil” dikkate almalısınız.

Mükellefim yarış atlarının sağlığına ait veteriner hizmeti vermektedir. Bu kapsamda serbest meslek defteri ile işletme defteri açılışı yaptık. Veteriner hizmetinde KDV oranı ve tevkifat oranı ne olmalıdır?

Bahsettiğiniz teslim için I sayılı listede ise; %1, II sayılı listede ise; %8 her iki listede de yoksa genel oran olan %18 uygulanır.

KDV oranlarına ilişkin liste için tıklayın


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mücbir sebep kapsamında olan firmalara tevkifatlı fatura düzenleyebilir miyiz?

Mücbir sebep kapsamındaki firmalara tevkifatlı fatura düzenlenebilir mi?

E-fatura portalınde tevkifatlı fatura nasıl düzenlenir?

Önceki İçerik65 yaş üstü mükellefler ve meslek mensupları için geçerli olan mücbir sebep hali 01/06/2020 tarihi itibariyle sona erdi
Sonraki İçerikSüreli Raporlar ile Evde Bakım Yardımından ve Engelli Aylıklarından Yararlanan Engelli Vatandaşların Raporları İkinci Bir Duyuruya Kadar Geçerli Sayılacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz