Ana Sayfa Vergi Vergi dairesi tarafından resen terk olmuş firmadan alınan ve düzenlenen firmalar için...

Vergi dairesi tarafından resen terk olmuş firmadan alınan ve düzenlenen firmalar için yapılması gereken işlem nedir?

Firmamız resen terk olmuş bir firmadan fatura almış birkaç gün sonra iade faturası düzenlenmiş. Her iki fatura Ba ve Bs ye tabi. B formlarında bu faturalar bildirilecek mi ve KDV beyannamesinden alış ve satış faturaları düşülecek mi?

977
0

Firmamız resen terk olmuş bir firmadan fatura almış birkaç gün sonra iade faturası düzenlenmiş.

Her iki fatura Ba ve Bs ye tabi. B formlarında bu faturalar bildirilecek mi ve KDV beyannamesinden alış ve satış faturaları düşülecek mi?

Öncelik ile VD müracaat edilerek resen terk işlemi yoklama tutanağı ile kaldırılır. Verilmesi gereken beyanname ve bildirimler verilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKooperatifin inşa ettiği konutların ortaklara dağıtılmasından sonra kooperatifin elinde kalan işyeri, konut ve arsaların ortaklara ya da ortak dışı kişilere satılması durumunda kurumlar vergisi muafiyeti ne şekilde olacaktır?
Sonraki İçerikAnlaşma kapsamında düzenlenen bir yıldan fazla süreyi kapsayan katılım payı faturasının bedeli KDV beyannamesinde nasıl gösterilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz