Ana Sayfa Muhasebe Firmaların düzenleyeceği yarışmalarda dağıtacakları ödüllerde vergi istisnası var mıdır?

Firmaların düzenleyeceği yarışmalarda dağıtacakları ödüllerde vergi istisnası var mıdır?

681
0

Bir organizasyon firması kuracağız. Düzenleyeceğimiz yarışmada kazananlara ödül dağıtımı yapacağız. Dağıtılacak ödülün kazananı ve firma acısından vergisel olarak boyutu, vergileme şekli ve oranı, 2020 yılı istisnası nedir?

Yarışma sonucu dağıtılan ödül veraset ve intikal vergisine tabidir.

5602 sayılı Kanunda tanımlanan şans oyunları ile gerçek ve tüzel kişilerce düzenlenen yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyelerde oran %20 olarak uygulanır.

İkramiyenin ayni olarak ödenmesi halinde, fatura değeri esas alınır Para ve mal üzerine düzenlenen yarışma ve çekilişler ile 14.3.2007 tarihli ve 5602 sayılı Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan şans oyunlarında kazanılan ikramiyelerde 2020 yılında 7.060 TL İstisnadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSGK Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemelerini Nisan’da yapacak
Sonraki İçerikKendi taşıtıyla Türkiye’ye giriş yapanlardan hangi belgeler istenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz