Ana Sayfa Muhasebe Firmaların ana sözleşmesinde belirtilmiş olan yönetim kurulu üye sayısı nasıl değiştirilebilir?

    Firmaların ana sözleşmesinde belirtilmiş olan yönetim kurulu üye sayısı nasıl değiştirilebilir?

    519
    0

    Firmamız esas sözleşmesinde yönetim kurulu üye sayısı 4 olarak yazmaktadır. Yani mecburen 4 üye olmalıdır. Üyelerden biri ayrılmak istemektedir. Başka üye atamak istemeyen firma üye sayısını esas sözleşme değiştirerek 3 yapacaktır. Bu durumda 4 olan üye sayısı genel kurulda 3 olarak değişecektir. Mecburen aynı genel kurulda çıkmak isteyen üye de üyelikten çıkarılmalıdır. Bu genel kurulda nasıl bir işlem ve tutanağa ibare konulmalıdır?

    Genel Kurulda gündemde öncelikle madde tadili yapılabilir.

    Ardından yönetim kurulu üyesinin istifası kabul edilebilir. Yazdığınız ifade olabilir, diğer üyelerin süresi devam ettiği için yazmanıza gerek olmayacaktır.

    Tasfiye süreci devam eden anonim şirket mükellefimin şirket ortakları yurt dışında olup aynı zamanda tasfiye memurunun da yaklaşık 1 yıl önce vefat ettiğini öğrendim. Karşımda muhatap alacağım herhangi bir yetkili yok. Bu durumda meslek mensubu olarak nasıl bir yol izlemeliyim?

    Şirketin Tasfiye memuru dışında Şirketin ortaklarının da sorumluluğu devam etmektedir.

    Ortaklara ulaşıp alacağınızı talep edebilirsiniz.

    Şirket yetkililerine ulaşamıyorsanız sözleşmelerinizi (GİB Türmob sözleşmeleri) tek taraflı feshetme hakkına sahipsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHasılat esaslı bildirimde bulunan firmalar araç satışlarında yüzde kaç KDV hesaplamalıdır?
    Sonraki İçerikGecikme faizi ve cezalar hangi hesapta takip edilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz