Ana Sayfa Muhasebe Firmaların aktifine kaydetmiş olduğu iş yerlerini satması durumunda düzenleyecekleri faturalarda KDV oranı...

Firmaların aktifine kaydetmiş olduğu iş yerlerini satması durumunda düzenleyecekleri faturalarda KDV oranı ne olmalıdır?

5 Yıl içinde satılan gayrimenkullerden elde edilen gelirler için vergi ödenecek mi? Satış için düzenlenecek faturada yüzde kaç KDV hesaplanır?

459
0

Firmamız icradan alınan işyeri için %18 KDV ödedi ve bu işyerini sattı. Burayı satarken %18 KDV hesaplayıp, özel matrahla fatura kesmesi mi gerekir?

Satış için düzenlenecek faturada %18 KDV hesaplanır. Satışın Özel matrah ile ilgi yoktur. Normal satıştır.

Doktor mükellefimiz işyeri satın alacaktır. Bu durumda bankadan çekmiş olduğu krediyi gider olarak kullanabilir mi? Ayrıca daireyi şirketten satın alacaktır. Düzenlenen faturadaki KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

GVK 68. maddede iş yeri satın alınması halinde kullanılan kredi faizlerinin gider olarak yazılacağına ilişkin bir düzenleme yok. Ödenen KDV indirilir. Gayrimenkulün amortismanı giderleştirilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Aktife kayıtlı gayrimenkulün kiraya verilmesi durumunda düzenlenecek olan faturada KDV oranı ne olmalıdır?

Aktife kayıtlı gayrimenkul satışında KDV var mı?

Kurum aktifinde kayıtlı bulunan gayrimenkulün satışında kurumlar vergisi ve KDV istisnası

Şirket Aktifine Kayıtlı Olan ve Kiraya Verilmek Suretiyle Değerlendirilen Taşınmaz Satışının KDV ve KVK…

5 yıldır işletme kayıtlarda olan gayrimenkulün satışında oluşan kar vergiden istisna mıdır?

Önceki İçerikKamu İhale İlanları 27 Haziran 2020 Cumartesi
Sonraki İçerikKredibilitesi yüksek olan Kurumun aldığı banka kredisini, ortaklarının hissedarı olduğu başka şirkete devredilmesi durumunda vergileme ve belge düzeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz