Ana Sayfa SGK Firmalara dışarıdan müdür olarak atanan kişiler 4a kapsamında sigortalı olmak zorunda mıdır?

Firmalara dışarıdan müdür olarak atanan kişiler 4a kapsamında sigortalı olmak zorunda mıdır?

Başka bir sosyal güvenliği olmayan kişi müdür olarak atandığında 4a sigortalı olmak zorunda mıdır?

618
0

Bir şirket ortağı emeklilik için gününü doldurduğundan dolayı hisselerini devretmek ve bağ-kurdan çıkmak istiyor. Fakat şirket müdürlüğünün devam etmesini istiyor. Dışarıdan müdür olarak atamalarda 4a sgklı olma zorunluluğu var mı?

Başka bir sosyal güvenliği olmayan bu kişinin müdür olarak atandığında 4a sigortalısı olması gerekir.

Bordroda kayıtlı bulunan 4a çalışanı; çeşitli tarihlerde belli tutarları maaş avansı olarak almıştır. Aynı kişi 4b ile şirket ortaklığına geçmiş ve bu tutarları hala ödemediği için mizanlarda borcunda gözükmektedir. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanuna göre borçlanma yasağı bu durumda da söz konusu mudur?

Bu konu geçmişten gelen borç olup sağlık sigortası borcu olduğundan ödenmesi gereken bir borç, ancak TTK ya göre şirketten borç alma olarak görülmeyeceğini değerlendirmekteyiz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İki ortaklı limited şirkette, şirket müdürünün yetki süresi bitti. Yetki süresi uzatımı için toplantı…

Limited Şirket müdürünün vergi borcuna karşı sorumluluğu nedir?

Yabancı uyruklu şirket ortak/müdürüne çalışma izni almak zorunda mıyız?

Önceki İçerikElektrik ve sulama borcu olan üreticiler borçlarını tek seferde kredi ile kapatabilecek
Sonraki İçerikOtobüs bileti tavan ücretleri yaklaşık %30 düşürülecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz