Ana Sayfa SGK Firmalar sigorta dosyaları bazında kısa çalışma veya nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir...

    Firmalar sigorta dosyaları bazında kısa çalışma veya nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

    593
    0

    7252/4447 geçici 26.md kapsamında teşvik tanımlama yapmak istediğimizde kısa çalışma uygulamasından normal çalışma düzenine dönen eski girişli bazı sigortalılar için ‘istenen bilgilere göre herhangi bir kayıt gelmemiştir’ ibaresi geliyor. Ne yapmalıyız?

    Bu kişilerin 7252’den yararlanamayacağı anlamına gelmektedir.

    Şirket merkezi nisan-haziran dönemi kısa çalışma ödemesi aldı ve normal çalışmaya temmuz itibariyle döndü. 24 Haziran 2020’de yeni açılan şube işyerinde çalışma başladı. Hizmet sektörü olduğu için işler çok azaldı. Şube çalışanları için nakdi ücret desteğine eylül ayında başvuru yapabilir mi?

    Kısa çalışması ve/veya NÜD sona erdirilerek aynı işyerinde haftalık normal çalışma süresine dönen sigortalılardan dolayı 07252 prim desteğinden yararlanılabilecek, normal çalışmasına dönmeyenler için ise yararlanılamayacaktır. 

    Şube işyeri normal çalışmaya dönmemişse NÜD’den yararlanmaya devam edebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikProtesto edilen senet adedi ve tutarı Ağustos 2020’de geçen senenin aynı ayına göre sırasıyla %50 ve %56 azaldı
    Sonraki İçerikYEKDEM kapsamında verilen destek ve teşviklerle Türkiye’nin toplam kurulu gücü yaklaşık 93-94 bin megavata ulaştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz