Ana Sayfa Muhasebe Firmalar sektörleri ile ilgili ödemiş oldukları aidatları gider olarak kayıt edebilir mi?

    Firmalar sektörleri ile ilgili ödemiş oldukları aidatları gider olarak kayıt edebilir mi?

    İlaç, gıda takviyesi üretim/pazarlama işi yapan şirket, sektörüyle ilgili muhtelif dernek ve vakıflara üyelik aidatı ödüyor. Ödenen Aidat gider kaydedilebilir mi?  

    526
    0

    İlaç, gıda takviyesi üretim/pazarlama işi yapan şirket, sektörüyle ilgili muhtelif dernek ve vakıflara üyelik aidatı ödüyor. Ödenen Aidat gider kaydedilebilir mi?

    Üyelik aidatları dernek ve vakfın düzenlediği makbuz veya banka dekontu ile gider yazılır. 

    Hızlı tüketim meşrubat bayiliği yapan bir limited şirketin satın almış olduğu 5 adet renault clio marka binek araç var. Fakat bu araçları satış personel kadrosu tamamen işyeri faaliyeti için kullanıyor ve araçları üzerinde şirket ismi ve logosu var. Bu durumda da ilgili araçlar için binek araç gider kısıtlaması uygulanmalı mı?

    Yayımlanan Kanun ve Tebliği de Bahsettiğiniz binek araçlarının işyeri faaliyetlerinde kullanılmasında Gider kısıtlaması yönünden bir ayrıcalık tanınmamıştır. Bize göre gider kısıtlaması yapılması gerekir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-İrsaliye düzenlendikten sonra ne kadar sürede faturası düzenlenmelidir?
    Sonraki İçerikLimited şirkete dönüştürülen şahıs firmasının eski faturaları kullanılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz