Ana Sayfa Muhasebe Firmalar aktifine kayıtlı taşınmazları kiraladığında aldıkları depozito için fatura düzenlemeli midir?

Firmalar aktifine kayıtlı taşınmazları kiraladığında aldıkları depozito için fatura düzenlemeli midir?

958
0
Firmalar aktifine kayıtlı taşınmazları kiraladığında aldıkları depozito için fatura düzenlemeli midir?

Limited şirket aktifine kayıtlı daireyi başka bir şirkete işyeri olarak kiraya verdi. Alınan depozito için fatura düzenleme şartı var mıdır?

Depozito Gelir değildir. Fatura düzenlenmez.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Depozito bedeli yer alan faturalar Ba Bs formu ile bildirilecek mi?

Oto kiralama hizmeti yapan şirketimde bir senelik peşin aldığım kira bedelinin faturasını aylık olarak düzenleyebilir miyim?

Araç kiralama firmaları %18 KDV ile aldıkları aracın kdv’sini indirebilir mi?

 

Önceki İçerikŞirket adına kiralanan aracın yakıt bedeli aracı kullanan şoföre yardım amacıyla verilebilir mi?
Sonraki İçerikŞirketler hisse devri yaptığında hisse devri ile ilgili muhasebe kaydı nasıl yapılmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz