Ana Sayfa Muhasebe Firma aynı iş yerinde birden fazla faaliyette bulunabilir mi? 

    Firma aynı iş yerinde birden fazla faaliyette bulunabilir mi? 

    895
    0

    Trafik müşavirliği işiyle iştigal eden bir müşterimiz aynı işyerinde farklı bir firma kurarak fotoğrafçılık ve fotoğraf stüdyosu faaliyetinde bulunmak istiyor. Ofis içerisinde trafik müşavirliği ve fotoğraf stüdyosu bölümlerini araya perde, kartonpiyer gibi bölme yaparak ayırmak istiyor. Bu durumu bu şekilde yapabilir mi, kanunen aynı işyerinde 2 işyerinin olması mümkün müdür?

    Bizce bir sakınca yok.

    Konu hakkında Vergi dairesince yapılacak yoklamaya göre karar verecek olan merci Vergi dairesidir.

    Fizyoterapi eğitimi almamış olan bir şahıs 869006-FİZYOTERAPİ HİZMETLERİ (TIP DOKTORLARI DIŞINDA YETKİLİ KİŞİLERCE SAĞLANAN FİZYOTERAPİ, ERGOTERAPİ VB. ALANLARDAKİ HİZMETLER) (HASTANE DIŞI) ana faaliyet kodu ile işyeri açarak, yanında üniversitenin fizyoterapi bölümünden mezun eğitimini almış personel çalıştırarak faaliyetine devam edebilir mi?

    Konu hakkında il sağlık müdürlüğünden bilgi alınız. Vergi uygulamasında ister kendi çalışsın, ister başkası çalışsın farketmez Mükellefin elde ettiği kazanç TİCARİ KAZANÇ olarak vergilendirilir..


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBu sene yapımına başlanan tesisle ilk defa Türkiye’de lityum üretimi gerçekleştirilecek
    Sonraki İçerik2020 yılı Ocak-Eylül döneminde limanlarda elleçlenen yük miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,8 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz