Ana Sayfa Dünya Finlandiya’da ücret ve maaş toplamı Eylül-Kasım 2019 döneminde %3,1 arttı

Finlandiya’da ücret ve maaş toplamı Eylül-Kasım 2019 döneminde %3,1 arttı

640
0

Finlandiya’da ücret ve maaş toplamı Eylül-Kasım 2019 döneminde %3,1 arttı

Finlandiya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Finlandiya’da tüm ekonominin ücret ve maaş toplamı Eylül-Kasım 2019 döneminde on iki ay önceki döneme kıyasla %3,1 daha fazlaydı. Kasım ayında tüm ekonominin ücret ve maaş tutarı bir önceki yıla göre %2,3 oranında arttı. Bir yıl önce Eylül-Kasım ayları arasında, tüm ekonominin ücret ve maaş toplamı %4,4 arttı.

Ücretler ve maaşlar toplamı ana sektörlerde Eylül-Kasım ayları arasında arttı. Ücretler ve maaşlar toplamındaki artış özel sağlık ve sosyal hizmet (%7,2), diğer hizmetler (%4,0), finansal aracılık (%3,1), imalat (%2,7) ve ticaret (%2,3) sektörlerinde en hızlı şekilde gerçekleşmiştir. Ücretlerin ve maaşların toplamının artması, özel eğitim (%1,8) ve inşaat sektörlerinde (%0,8) en ılımlı düzeydeydi.

* Ücretler ve maaşlar toplamı, teşvik stoku seçenekleri olmadan çalışanlara ödenen brüt ücretlerin ve maaşların toplamını ifade etmekte. Ücretler ve maaşlar toplamı istihdamdaki ve ücret alanların ve maaşlıların kazanç düzeyindeki değişikliklerden etkilenir.


Kaynak: Finlandiya İstatistik Kurumu / Link: https://www.stat.fi/til/ktps/2019/11/ktps_2019_11_2020-01-13_tie_001_en.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurt dışına düzenleyeceğimiz serbest meslek makbuzunda gelir vergisi ve KDV hesaplayacak mıyız?
Sonraki İçerikYüzüklerin Efendisi dizi oluyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz