Ana Sayfa Dünya Finlandiya’da Tüketici Güveni Aralık Ayında Değişmeden Kaldı

    Finlandiya’da Tüketici Güveni Aralık Ayında Değişmeden Kaldı

    513
    0

    Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, ülkenin tüketici güveni göstergesi Eylül ayında -6,9, Kasım ayında -4,8 ve Aralık ayında ise -4.6 seviyesinde gerçekleşti. Bir önceki yılın Aralık ayında tüketici güveni göstergesi -4,2 olmuştu. Tüketici güveni göstergesinin uzun dönemli ortalaması -1.8 oldu. Söz konusu verilere, Finlandiya İstatistik Ofisi tarafından 1133 Fin vatandaşı arasında yaptırılan,
    Tüketici Güveni Anketi sonuçlarından ulaşıldı.

    Aralık ve Kasım ayları tüketici güveni göstergesinde çok az bir değişim yaşanırken, Aralık ayında tüketicilerin durağan mallar için harcama planlarında az br düşüş gözlendi. Bir önceki yılın Aralık ayına kıyasla ise tüketicilerin kendi ekonomilerine olan güvenlerinde açık bir azalma olduğu ortaya çıkarken, Finlandiya ekonomisi için öngörülerinde biraz artış görüldü.

    Aralık ayında tüketicilerin genel işsizlik gelişimi konusunda öngörüleri ise karamsar olarak gerçekleşti.

    Tüketicilerin önümüzdeki aylarda tüketici fiyatlarına ilişkin tahminleri aşağı yukarı aynı olurken, Aralık ayında ortalamanın altında gerçekleşti. Aralık ayında tüketiciler halen kendi ekonomik durumlarını mükemmel olarak görmeye devam ettiler. Çok sayıda tüketicinin konut satın alma ve kredi çekme planları ve buna ek olarak bir çok tüketicinin ise ev yenileme planı olduğu ortaya çıktı.


    Kaynak: T.C TİCARET BAKANLIĞI / Finlandiya İstatistik Ofisi
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEczanelerin zorunlu olarak e-faturaya geçme mecburiyeti var mıdır?
    Sonraki İçerikSosyal medyada paylaşım yaparak kapıda ödeme sistemi ile kozmetik ürünü satışının esnaf muaflığı kapsamına girer mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz