Ana Sayfa Ülkeler Finlandiya: Çalışma Grubu Raporu

Finlandiya: Çalışma Grubu Raporu

1279
0

Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Finlandiya Ekonomik İşler ve İstihdam Bakanlığı ile Finlandiya Sosyal İşler ve Sağlık Bakanlıkları tarafından atanan bir çalışma grubu, ülkede yaratıcı ekonominin güçlendirilmesi ile ilgili hazırladığı raporu Bakanlıklara sunmuştur.

Söz konusu raporda, yaratıcı yetkinlikten yararlanma konusundaki engeller incelenmiştir.

Diğer yandan rapor, iş faaliyetleri ile istihdamın geliştirilmesi için fonlama araçları reformu ve yaratıcı profesyoneller ile sanatçılar için sosyal güvenliğin geliştirilmesi konularında çözüm önerilerini de içermiştir.

Raporda diğer sektörlerdeki rekabetçilik ve istihdamın, entelektüel sermaye ve yaratıcı yeterliliğin etkin kullanımına yatırım yapılması yoluyla ve ekonomi genelinde ekonomik katma değer üretilmesi yoluyla önemli ölçüde iyileştirilebileceği belirtilmiştir.

Çalışma grubu yaratıcı büyüme önündeki engellerini kaldırmak için aşağıdaki tedbirleri önermiştir;

1.Hükümetin yaratıcı ekonomiyi belirlemesi, büyüme stratejisi öncülerinden biri olarak maddi olmayan değer yaratılması, Creative Business Finland hizmetlerine başlanması.
2.Telif hakkı sahiplerinin, telif haklarının şirketlerine aktarılmasına yönelik uygulamalar ve KDV ile ilgili özel konular ve çözümlerin gözden geçirilmesi.
3.IP tabanlı şirketler için uygun fonlama araçları ve değerleme yöntemleri geliştirilmiştir.
Multidisipliner yaratıcı yeterlilik kümeleri yaratılmış ve eğitim ve öğretim ile ilgili çalışma ömürleri iyileştirilmiştir.
4.Yaratıcı profesyonellerin ve sanatçıların sosyal güvencelerini iyileştirme önerileri formüle edilmiştir.

Çalışma grubu, yaratıcı sanayi girişimcileri arasında yapılandırılmış bir diyalog için ve fonlama risklerini belirlemek için fon sağlayıcıların kurulmasını, garanti fonları ve sigorta ürünleri gibi risk yönetim araçlarını en iyi uluslararası uygulamalara uygun olarak geliştirme önerisinde bulunmuştur.

Kaynak: Finlandiya Ekonomik İşler ve İstihdam Bakanlığı

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikFinlandiya’nın GSYİH’sı Şubat Ayında % 3 Oranında Arttı!
Sonraki İçerikGayrimenkul Sermaye İradı Mükellefi Şahıs Sigorta Primi Ve Bireysel Emeklilik Katkı Payını İndirim Konusu Yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz