Ana Sayfa Muhasebe Finansal kiralama yoluyla alınan gayrimenkul için ödenen KDV indirim konusu yapılabilir mi?

    Finansal kiralama yoluyla alınan gayrimenkul için ödenen KDV indirim konusu yapılabilir mi?

    İthalat işlemlerinde gümrükte alınan anti damping vergisinin muhasebe kayıtlarına alınırken hangi hesapların kullanılması gerekiyor?

    446
    0
    Muhasebe işlemlerini yürüttüğüm limited şirket finansal kiralama yöntemiyle gayrimenkul satın almış. Finansal kirala firması faturaların tamamını Kasım ayında düzenlemiştir. Bu faturaların KDV’sini indirim konusu yapıp, matrahı direkt gider olarak mı işlemeliyiz?

    KDV’nin tamamı indirim konusu yapılır. Fatura kira ödemesine ilişkin ise 180 ve 280 hesaba yazılır. Kiralar aylık olarak giderleşir.

    İthalat işlemlerinde gümrükte alınan anti damping vergisinin muhasebe kayıtlarına alınırken hangi hesapların kullanılması gerekiyor?

    150/153 hesaba kaydedilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2020 yılı 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,4 arttı
    Sonraki İçerik2020 yılı Ekim ayında, 2019 yılının aynı ayına göre kurulan şirket sayısı %22,84 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz