Ana Sayfa Vergi Finansal kiralama sözleşmesiyle alınacak ürünlerde uygulanacak KDV oranı nedir?

    Finansal kiralama sözleşmesiyle alınacak ürünlerde uygulanacak KDV oranı nedir?

    KDV Genel Uygulama Tebliği’nin II/B-2.2. bölümünde; “2007/13033 sayılı Kararnamenin 1. maddesinin ikinci fıkrasına göre, kararnameye ekli (I) sayılı listenin 16 ve 17. sıralarında sayılan işlemler hariç olmak üzere finansal kiralama işlemlerinde, işleme konu olan malın tabi olduğu KDV oranı uygulanır. 

    678
    0

    Bir firma leasing programı ile mal satımı yapmak istiyor. Ancak leasingde KDV oranı %1 olduğu için %18 KDV ile aldığı malı %1 KDV ile çıkışını yaptığında %17 KDV kaybı oluyor. Bu gibi durumlarda leasing ile satış yapılacağı için mal alışını %1 yapabilir miyiz? 

    KDV Genel Uygulama Tebliği’nin II/B-2.2. bölümünde; “2007/13033 sayılı Kararnamenin 1. maddesinin ikinci fıkrasına göre, kararnameye ekli (I) sayılı listenin 16 ve 17. sıralarında sayılan işlemler hariç olmak üzere finansal kiralama işlemlerinde, işleme konu olan malın tabi olduğu KDV oranı uygulanır. 

    Finansal kiralama sözleşmelerine konu malların teslimleri veya kiralanmasına ilişkin KDV oranları sözleşmenin yapıldığı tarihte geçerli olan oranlar olup, sözleşme süresince bu oranlarda herhangi bir değişiklik söz konusu olmaz.

    Söz konusu Kararname eki (I) sayılı listenin 15. sırasında belirtilen, 3065 sayılı Kanun’un (13/a) maddesi uyarınca teslimleri KDV’den istisna olan araçların, faaliyetleri kısmen veya tamamen bu araçların kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olan mükelleflere kiralanması hizmeti (%1) oranında KDV’ye tabi olup, bu araçların finansal kiralamaya konu olması halinde de (% 1) oranında KDV uygulanır.”.


    BENZER İÇERİKLER

    Konut Edimine İlişkin Leasing Sözleşmesi kapsamında satış işleminde KDV ve Harç Uygulaması
    Aktifte kayıtlı bulunan taşınmazın leasing şirketine satışı, kiralanması ve geri alınmasında KDV ve Kurumlar…
    Leasing firmasından aldığımız demirbaşı satarken KDV oranını nasıl belirleyeceğiz?
    İstisna kapsamında satışı yapılan gayrimenkul KDV beyannamesinin hangi alanında beyan edilmelidir?
    Bankaların leasing dekontları B formunda beyan edilir mi?
    Gayrimenkul alımında ödenen KDV indirim konusu yapılır mı?

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek kazancına tabi mükellefler gayrimenkul alabilir mi?
    Sonraki İçerikKur farkı ve aktif giderlerinin aktifleştirilmesi veya gider yazılması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz