Ana Sayfa Muhasebe Fiili envanter farkı için ne yapacağım?

Fiili envanter farkı için ne yapacağım?

1764
0

31.12.2018 itibariyle sadece fiili sayım sonuçları olarak iletilen ve kayıtlı miktarlarla sayım farklarının yer almadığı bir sayım “raporu” için ilgili ürünlerin kayıtlardaki miktar bilgilerinin tarafımca girilerek sayım farklarının çıkarılması şeklinde işlem yapılabilir mi? Mükellefle imzalanan sözleşmenin 4.5 maddesinde “işletmede yapılması gereken her türlü yıl sonu stok sayımı/stok sayımı ve fiili envanter çalışması iş sahibi tarafından mevcut yasal düzenlemelere uygun olarak yerine getirilecek ve sonuçları meslek mensubuna zamanında, doğru ve tam olarak yazılı şekilde intikal ettirilecektir” hükmü yer almakta. Stok sayım farklarının bu sebeple intikal ettirilememesi halinde sorumluluk mükellefe mi ait olacaktır?

 

Müşterinizin verdiği liste konusunda tereddüt varsa elbette tespit yaparak müşteriye imzalatabilirsiniz.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İthal mal için stoklara girene kadar yapılan harcamalar doğrudan gider yazılabilir mi?

 

Stok affından yararlanıp satış faturası kestim. Defter hadlerinin hesabında bu satışlar dikkate alınır mı?

 

Kapanışını yapacağımız şubemizin stoklarımız için fatura kesmek zorunda mıyız?

 

Eczaneler Her Yıl Stok Sayımı Yapmalı mıdır?

 

 

Önceki İçerikYıl sonunda vadesi geçmiş sigorta primleri ve vergi borçları hangi hesapta takip edilmelidir?
Sonraki İçerikBelediyede başkan yardımcılığı yapan ve yüksek seçim kurumu tarafından görevden alınan başkan yardımcıları kıdem ve ihbar tazminatı alabilirler mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz