Ana Sayfa SGK Fazla Mesai

    Fazla Mesai

    4701
    0

    Fazla çalışma; 4857 sayılı İş Kanunu 41. Maddeye göre normal çalışma süresi olarak kabul edilen 45 saatin aşıldığı çalışma süresine denir.

    Fazla çalışma ücretleri hafta içi ve hafta sonu için farklı oranlarla hesaplanır.

    Fazla çalışma ücreti hesaplanırken;
    Hafta içi yapılan fazla çalışma saatleri için, ücretin yüzde elli (%50) yükseltilerek hesaplanır.
    Hafta sonu yapılan fazla çalışma saatleri için, ücretin yüzde yüz (%100) yükseltilerek hesaplanır.
    Resmi Tatil ve Bayram Tatillerinde ise ücretin yüzde yüz (%100) yükseltilerek hesaplanır.

    Örnek 1: 2017 Ocak Ayı Net Ücreti 2.500,00-TL olan bir işçinin Normal haftalık saati 45 saattir. 30 gün üzerinden aylık çalışma saati 195 saattir. Bu çalışan hafta içi 7 saat, hafta sonu 10 saat, Resmi Tatil de 7,5 saat mesai (fazla çalışma) yapmıştır. Buna göre çalışanın aylık ücreti aşağıdaki gibi hesaplanacaktır;fazlamesai1

    Kaynak: 4857 Sayılı İş Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAsgari Ücret 2017…
    Sonraki İçerikKapanış Tasdiki Yapmayı Unutmayınız!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz