Ana Sayfa SGK Faydalanamadığımız SGK teşviklerinden geriye dönük olarak faydalanabilir miyiz?

    Faydalanamadığımız SGK teşviklerinden geriye dönük olarak faydalanabilir miyiz?

    521
    0
    Kısa çalışma ödeneğinden 01.04.2020/29.06.2020 tarihleri arasında faydalandık. 4447/26. madde teşvikinden faydalanmak için 23 Ocak tarihinde SGK sistemine tanımlama yaptım. Personel listesinde başlangıç 2020/08 bitiş 2020/12 olarak görünüyor. Teşvikten faydalanmadığımız süreler için düzeltme beyanı ile faydalanma imkânımız var mı?

    Bu destek kapsamında olmasına rağmen, bu destekten yararlanmayan işverenlerce sonradan geriye yönelik yararlanmak üzere talepte bulunulması halinde, 2018-17 sayılı Genelgede açıklanan usul ve esaslar doğrultusunda, geriye yönelik prim desteğinden yararlanılmak istenen ayı/dönemi takip eden altı ay içinde başvuruda bulunulması kaydıyla bu talepler işleme alınacaktır.


    Dernek ve lokaller pandemi döneminde yasa ile kapatılan işyerleri konumundalar. Tam kapanma sebebiyle kısa çalışma ödeneği almaktayız. İşçilerimizin İŞKUR’dan aldığı kısa çalışma ödeneği üstünü avans ödemesi altında biz tamamlamaktayız. İşçilerimizi kaybetmemek adına. Burada herhangi bir durumla karşılaşır mıyız?

    Haklısınız ve yapmış olduğunuz işlemler de doğru.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYapılandırma kapsamına hangi borçlar girmektedir
    Sonraki İçerikEczacılık Ürünleri Sektörü İhracatı 2019 yılı ihracatı 924 milyon $ iken, 2020 yılında yapılan ihracat %15,59 oranda arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz