Ana Sayfa Muhasebe Faturayı TL Kestim, Ödemesini Döviz aldım. Kur Farkı oluşur mu?

Faturayı TL Kestim, Ödemesini Döviz aldım. Kur Farkı oluşur mu?

6115
0

(İsmmmo Soru-Cevap)

Faturayı TL Kestim, Ödemesini Döviz aldım. Kur Farkı oluşur mu?

SORU
Üstadım kolay gelsin. Dövizli düzenlenen faturaların Fatura ve Ödeme Neticesinde Lehte ve Aleyte Oluşan işlemlerin kur Farkına kdv tabi olduğu muhakkaktır. Sorum. Bedeli Döviz olarak takip edilmeyen durumlarda Örneğin ben Kestiğim Fatura TL Cari Hesaba işlenmiştir. Firma Dövizi olduğunu Bana Fatura bedelini MB Alış Kuru Üzerinden ödemek istediğini bildirmiştir. Fatura Bedeli Dövizli takip edilmediğinden TL Karşılığına denk gelen döviz alınarak hesap kapatılmıştır. Bu Durumda Kur Farkından bahsetmek gerekirmi varsa matrah ne olacaktır. İyi Çalışmalar.(07.09.2018 17:01)
CEVAP
Tahsil edilen döviz aynı anda TL dönüştürülürse kur farkı olmaz.Ancak daha sonra bozdurulmasında kur farkı olur KDV hesaplanmaz.

Kaynak: İsmmmo – Soru-cevap
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


Kur farkı değerleme kar ve zararı

Kur farkının KDV oranı nedir?

İhraç Kayıtlı Satışlar Nedeniyle Oluşan Kur Farkı KDV’den Muaf Oldu!

Okulların Döviz Cinsinden Elde Ettikleri Kira Bedellerinde Oluşan Kur Farkları İstisna Kapsamında mıdır?

Kurumlar Vergisi Stopajı nedir?

 

Önceki İçerikİsmmmo Mali Çözüm Dergisi – 2018 Ağustos Sayısı
Sonraki İçerikMali Müşavirlik Staja Başlama Sınavı Soru-Cevap – Tesmer

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz