Ana Sayfa Vergi Faturasız kira ödemeleri Ba bildirim formunda dahil edilecek mi?

    Faturasız kira ödemeleri Ba bildirim formunda dahil edilecek mi?

    179
    0

    Ba/Bs uygulamasında kira ödemelerinin beyan edileceği bildirilmiş TÜRMOB da ancak faturalı kira ödemelerimi yoksa faturasız ödemeler mi beyan edilecek? faturalı ise e arşiv e fatura olanlar bu konuya dahil mi faturasız olanlarda ödeme esası dikkate alınarak mı beyan edilecek?

    Kira ödemesi e-arşiv veya e-fatura ile yapılıyor ise ba formuna yazılmaz. Ayrıca kira bankadan e-dekont ile yapılıyor ise Ba formuna yazılmaz. aksi durumda Ba formuna yazılır.

    Aşağıdaki linkte bulunan yazımızı inceleyiniz.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/3648/Mevzuat-Dosya/05122022-ba-bs-aciklama.pdf


    BA -BS BİLDİRİMİNE İLİŞKİN ÖZELLİKLİ BAZI DURUMLARA DAİR AÇIKLAMALAR


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMüşterisinden ticari işlemleri ile ilgili bilgi ve belgeleri temin edemeyen mali müşavirlerin sorumluluğu var mı?
    Sonraki İçerikBankadan otomatik yatan kira tutarı 2023 Ocak, Şubat BA formunda bildirilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz