Ana Sayfa Muhasebe Faturalar hangi tarih göre kayıtlara alınır?

Faturalar hangi tarih göre kayıtlara alınır?

845
0
31.12.2019 tarihinde düzenlenmiş ve son ödeme tarihi 17.01.2020 olan internet faturasını son ödeme tarihine göre mi kayıtlara almamız gerekiyor, yoksa dönem geçtiği için KKEG olarak mı görmemiz gerekiyor?
Faturalar üzerinde yazılı tarihe göre kayıtlara alınır.

 


Üretici olmayan mal alıp satan bir firma ihraç kayıtlı fatura kesmek için bir yere üye olmak zorunda mıdır?

İmalatçı sıfatı olmayanlar, ihraç kayıtlı fatura düzenleyemezler

 


 

İthalat ve ihracat firması kurulurken faaliyet konusunda ilaç sektöründe kimyasal ürün ağırlıkta olan bir firma için nerelere başvurular yapılır?

Şirket kurulumunda ön izin aranmamakta olup bu firmanın ithalat veya ihracında gerekli olması halinde zaten gümrük belge talebinde bulunacağı değerlendirilmekte olup TTK bakımından ön izin gerekli olmadığı, ancak sektörel faaliyetlere ilişkin düzenlemelerin incelenmesinin doğru olacağı değerlendirilmektedir.

 


 

Satış faturası tarihi 24.01.2020 ama beyanname kapanış tarihi 3.2.2020 olan ihracat faturasının muhasebeye kayıt tarihi ne olmalıdır?

İhracat işlemlerinde Malın fiilen ihraç tarihi dikkate alınır (intaç/kapanış tarihi) İhracatçı firma tarafından gerçekleştirilen ihracat faaliyetlerine ilişkin elde edilen gelirin fiili ihraç tarihi itibarıyla tahakkuk ettiğinin kabul edilmesi ve ihracata ilişkin maliyet ve hasılatların bu tarihin içinde bulunduğu hesap dönemi kurum kazancının tespitinde dikkate alınması gerekmektedir.

 

Önceki İçerikGenç ve Kadın İstihdamı İle Mesleki Belgesi Olan Sigortalı İstihdamı Halinde Uygulanan Prim Teşviki
Sonraki İçerikKarton kutular için GEKAP beyanı verilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz